ПРЕССЪОБЩЕНИЕ

25.10.2018 Posted by rpnvwtiv In Uncategorized @bg 1 Comment

Международната компания „Сухба“ откри централен офис за Европа в София

 

17 април 2018 г. в София.

 

За да открие централен офис за Европа на международната компания „Сухба” на 17 април в София пристигнаха Тохир Тухтаров, собственик на „Сухба” АД, заместник-председател на Международната агенции за обществена сигурност в Женева, Хасан Магомедович, генерален секретар на Международната агенция за обществена безопасност,  и Никита Георгиев, експерт по киберсигурност и студент в Катедра по политически науки към Софийския университет „Св. Климент Охридски“.

 

На пресконференция в Българска телеграфна агенция бяха всички участници, поканени за откриването на офиса и за обсъждане и представяне на актуални международни теми „Бъдеще на киберсигурността – сигурно и модерно виртуално пространство. Сигурен интернет за нашите деца – без агресия, насилие и порнография „.

В конференцията участваха представители на централни медии в България и в Европа. Основателите на компанията представиха основните насоки и планове за развитието й. Европейските медии са алтернативен подход на познатите операционни системи, браузъри, социални мрежи, което осигурява безопасен изглед, строг контрол върху рекламите и фалшивите новини чрез самообучение и изкуствения интелект.

 

20 000 милиона евро са инвестирани в маркетингови проучвания, които показват, че светът се нуждае от този вид софтуер. Компанията „Сухба“ е мултинационална, мултикултурна и универсална. България ще създаде първия Data център за обработка на данни в Европа.

 

През втората половина на деня, в който официално бе открит новият офис на адрес бул. „Витоша” 18, гостите опитаха от празничната вкусна торта с логото на „Сухба”. На откриването присъстваха гости от Албания, Турция, Македония, Румъния, както и много български градове – Монтана, Сливен, Варна, Добрич, Стара Загора, Плевен, Шумен.

 

Събитието уважи и Тохир Тухартов от Казан, Татарстан. Той избра България като първата и основна страна в Европа, свързвайки древната история на нашите народи. Самата фирма е избрала за лого символичен надпис „Suhba“, намерен на скалите в Родопите, близо до езерото Батак.

 

Компанията се спира на България за централата си в Европа, защото България е председател на Съвета на Европейския съюз, може да се похвали с една от най-бързите интернет връзки в Европа и е разделителен център на интернет средата между арабските и европейски светове.

 

Основната задача на компанията на територията на Европейския съюз е да се бори с киберпрестъпността и кибернетичната сигурност. Програма, която разработва и предлага „Suhba-Европа“, е предназначена за свободно общуване на различни народи, съчетавайки идеите за мир и доброта, защита срещу насилието, тероризма и разпространението на порнография в интернет.

В момента е достъпна в бета версия Suhba – браузър и други продукти, както и операционна система на базата на нов изкуствен интелект, който ще бъде освободен в края на годината. Разработени са таблети за деца, които ще измерват степента на взаимодействието с приложенията и ще им напомнят, когато е време да прекъснат компютърните дейности.

В допълнение към софтуерните продукти има няколко платформи: недвижими имоти, онлайн магазини за екологични продукти и развлечения.

Сливен е първият град в България, където са представени фирмата и нейната дейност и където се открива втория офис на компанията.

Проектът Sukhba е в начален етап и сега се правят инвестиции. Понастоящем една акция се оценява на 4 рубли в размер на 70 рубли за 1 евро. Всички гости и участници в конференцията Sukhba-Europe купиха акции. Очаква се тяхното прилагане на фондовата борса.

Предстои отварянето на офиси в други населени места  у нас – в Плевен, Монтана, Варна, Бургас, Враца, Русе, Пловдив, текат преговори и за Велико Търново. Ще бъдат отворени офиси в Румъния, Македония, Гърция и други европейски страни.

 

 

Международният  младежки парламент с първо работно заседание в Народното събрание

 

18 април, 2018 г., София.  Международният младежки парламент проведе своята първа работна сесия в парламента на България. Младежите посети депутатите от 44-то Народно събрание и проведоха там първото си работно заседание на 18 април. На общото събрание единодушно бе избран за председател на Международния младежки парламент Тохир Тухтаров, собственик на фирма „Сухба“ АД и за директор Никита  Георгиев, студент втора година по политически науки в университета в София. Участниците в международния младежки парламент обсъдиха темата за киберсигурността в Европа. Младежки приветства членовете на Комитета по сигурността в парламента и председателите на различните страни, председателят на БСП Корнелия Нинов и заместник-председателя на ГЕРБ Цветан Цветанов, генерален Колие Милев, председател на Комисията по сигурност и Кристиан Вигенин Комисията по европейските въпроси и контрол на европейските фондове.

Международният младежки парламент няма политически фракции и е независим. Бяха обсъдени възможностите за участие на младите хора в сесиите на парламентарните комисии.

По-рано през деня Международният младежки парламент проведе първото си събрание в Царската зала на Военната академия „Г. С. Раковски” в София. Място на провеждане на първото заседание е избрано като най-старата институция за висше образование в Европа. То бе избрано в началото на Международния младежки парламент като символ на свободата и светло бъдеще на млади и образовани хора. Първото учредително събрание и кръгла маса бяха проведени на 18 април под надслов „Евразийско сътрудничество“. На срещата присъстваха български и чуждестранни гости.

Основната задача е да се привлекат повече млади хора към международните процеси и да се увеличи активността на младите хора като избиратели. Сред темите във фокуса на дебата бяха: формиране на държавния модел за развитието на партньорството Евразия интеграция въз основа на диалог между неправителствените организации, форми на подкрепа и укрепване на публичната дипломация и културно сътрудничество, укрепване на Евразия междуетническа комуникация, по-безопасен интернет и сигурността в кибернетичното пространство на бъдещето. Те също така обсъдиха създаването на иновационни центрове за обучение за научни изследвания в областта на политиката, за насърчаване на програми за обмен, интернет и електронното правителство – услуги, практики и опит, създаване на ДНК хилядолетие – едно ново движение на културата и т.н.

По отношение на работата на Международния младежки парламент в периода 2019-2020 г. се планира създаването на иновативни центрове за обучение за провеждане на политически проучвания и насърчаване на образователни програми за обмен. Още дискусии по темите: киберсигурност, радикализъм и принудителен екстремизъм.

Androids – Бъдещо развитие, възможности за младежка дипломация, личността и екипът на бъдещето, дневникът на хилядолетието – движението „Нова култура“.

Участниците  в Международен младежки парламент ще посетят Европейския парламент, ще имат среща във Ватикана, посещение в Германия, Монако, Баку, Москва, Пекин и др. Международният младежки парламент представя правата и законните интереси на младите хора като специална социална група. Той е създаден като организация с нестопанска цел и е създадена като специален консултативен съвещателна структура за участие на младите хора в обществено-политическите процеси. Международният младежки парламент позволява на младите хора от различни страни да придобият положителен и интензивен международен опит. Всяка година канят млади хора да се събират за съвместни срещи по света на местно, регионално, държавно и международно ниво. Срещите са основната дейност на младежкия парламент. Всяка среща е разделена на три части. Първо, се изграждат екипи. Участниците трябва да се познават, да се запознаят със своите колеги от други страни.

Когато екипите се създават, разбира се, започва истинската работа: работата на комисиите. Обсъждат се не само проблемите на младите хора, но и важни теми, които засягат всички днес. След работата на комисиите винаги се провежда общо събрание.

Следва дебат и гласуване, разработване на резолюции, одобрени на общото събрание, които биват изпращани на европейските институции, местни политици, на Съвета на Европа. Засега няма официална институция, която вземе предвид международното обществено мнение на младите хора, затова ние се опитваме да се компенсира това, като ни активно участие в политическия дебат в различните страни на света.

 

Представители на Международната агенция за обществена сигурност със среща с български разузнавачи и военни от запаса

19 април, 2018 г., София. Генералният секретар Хасан Магамедович  и заместник-председател Тохир Тухтаров на международна агенциите за обществена безопасност  в Женева проведоха  среща с представители на специални служби, на разузнаването, контраразузнаването и военни от запаса в офиса на г-н Симеон Симеонов, председател на Отечествения съюз, в София.

На нея Агенцията представи своята дейност, бяха обсъдени възможности за съвместно сътрудничество за използването на финансов ресурс от ООН, за обмен на добри практики и обучения в сферата на киберсигурността  и киберпрестъпления.  Европейска IT компания „Suhba Европа“ ООД представи  проекти за развитие и  създаване Дата център в Европа. Тохир Тухтаров подари пакет акции на компанията на Националния съюз на инвалидите и лицата жертви на войната, за да подпомогне тяхната работа.

Международна агенция за обществена сигурност и фирма „Сухба Европа“ развиват социално отговорна политика, която включва помощ на хора с увреждания, самотни майки, хора, изпаднали в трудна ситуация. Живеем в свят, в който киберпрестъпността е нашето ежедневие. Ето защо трябва да се обучава ново поколение изследователи и експерти по киберсигурност и да се създават условия за обучение и обмен на добри европейски практики и опит.

В заседанието взеха участие депутати от 44-то Народно събрание, сред които Кольо Милев, полковник Чавдар Петров, председател на Националната асоциация за сигурност, легендата на българското разузнаване Горан Симеонов, председател на Асоциацията на разузнавачи от запаса, представители на Асоциацията на военното разузнаване. Между  „колеги“ бяха подписани международни споразумения в областта на разработването на съвместни проекти  в Европа.

През следващите години основната причина за вълнението на бизнесмени от цял ​​свят ще бъдат киберсигурността и  киберпрестъпленията, и този проблем ще се увеличи с развитието на интернет приложенията  и увеличаването на световната мобилност и взаимосвързаност на устройства и програми. В тези престъпления няма  никакъв политически цвят. Изключително важно е да обединим професионалисти от цял ​​свят в тази посока и да включим младите хора в проблемите на киберсигурност.

Мобилната революция ще продължи, а основното средство за бизнес и лична комуникация ще бъде смартфонът. „Ако мислите, че ерата на мобилността вече е развита, грешите – тя се развива тепърва, така че основното направление на фирмата е в разработването и производството на нов смартфон Suhba“, каза Тохир Тухтаров пред колеги при презентацията на новия смартфон „Сухба“.

Участниците в кръглата маса посочиха 10 основни тенденции, които ще засегнат бизнеса през 2018-2019:

 1. Киберпрестъпност и нов акцент върху киберсигурността.
 2. „Интернет на нещата“ и развитието на „киберсвързаност“.
 3. Приемане на бизнес решения въз основа на анализ на данни в реално време, а не на интуицията.
 4. Нови закони за защита на данните, които ще принудят компаниите да преосмислят своите стандарти в тази област.
 5. Използването на изкуствен интелект и роботика за извършване на монотонна работа.
 6. Смартфоните ще бъдат основното средство за почти всяка задача.
 7. Ще има повече бизнес програми, включващи виртуална и „увеличена“ реалност.
 8. Ще бъдат разпространени персонализирани маркетинг и промоции, които ще се ръководят от данни за местонахождението на потенциални клиенти.
 9. Дронове ще позволят изпълнението и други социално полезни задачи.
 10. Признатите компании ще почувстват силна конкуренция от стартиращите фирми.

Подписани бяха меморандуми за сътрудничество с Международната агенция за обществена сигурност, чийто генерален секретар е Хасан Магомедович. Европейската IT компания „Сухба” АД подари пакет акции на асоциация на военни инвалиди, за да помогне развитието й. Компанията развива социално отговорна политика, която включва помощ на инвалиди. Живеем в свят, в който киперпрестъпленията са ежедневие. Затова трябва да възпитаваме ново поколение следователи и разузнавачи в сферата на киберсигурността, да се създават условия за обучение и обмен на добри европейски практики, бяха категорични участниците в срещата.

 

Изобретения и иновативни технологии в областта на киберсигурността на БАН представиха в София

20 април, 2018 г., София. Ден на науката под надслов „Материалното във виртуалния свят” се проведе на 20 април в столицата. Изобретения и иновативни технологии в областта на киберсигурността на БАН бяха презентирани в офиса на известния художник Красимир Тодоров в София. В срещата участваха родни учени, сред които професор Веско Панов, зам.-ректор на ТУ-София, професор Христо Христов, водещ конструктор на ИЗОТ 1031С, легенда за военно-промишления комплекс, проф. Румен Спасов, експерт  Руска Спасова, учредители  на Human intelligence academy for electronic cooperation in real time & space , „Хайтек Академия“, включващ над 50 експерта от IT индустрията, ТУ-София и БАН, доказали своя потенциал в конкретни разработки с дългогодишен принос. Основна тема на срещата бе да се покаже на инвеститорите в областа на ИТ технологиите важния национален потенциал, да променяме позитивно  представите за България и нейната геостратегическа роля.

Румен Спасов представи технология за високотехнологични мултисетивни аксесоари, които да доразвият днешните комуникации, обменящи звуци и образи с интерактивни аромати, холограмни илюзии, вкусове и движения. Предвижда се дебют на пазара на широкоспектърно мултисетивно приложение с размери на брошка и червило до смартфон. Чрез ежедневни над 20 000 броя продажби на глобални клиенти компанията ще генерира значителен ресурс, с който ще стартира възраждането на България, вкл. икономически, здравно, културно и социално. Това е възможно днес, предвид уникалната авангардна технология, плод на над 10-годишен труд на водещи IT експерти с научни и развойни приноси, доказани във времето, каза Румен Спасов.

Представители на европейската компания за разработка на IT продукти и приложения “Сухба“ АД презентираха разработката за „Сухба таблети“ за безопасност на децата в интернет. През екрана на таблета децата биват ежедневно „облъчвани” от агресия, вперили поглед в екрана, без дори да премигват. Ето защо от „Сухба” разработват иновативен таблет, който е негов виртуаен възпитател.  Периодично устройството спира играта на хлапето, принуждава го да се раздвижи и да си почине, пита го дали си е написало домашните, дали си е оправило леглото и др. Таблетът е отличен помощник на родителя, който задава предварително програмите в него. С това устройство майките и бащите могат да са спокойни, че детето им е в безопасност, докато сърфира в интернет, категоричен е Никита Георгиев от „Сухба”. 76%  от личното си време  прекарваме във виртуален свят. Ежедневно ние сме в интернет чрез своите смарт телефони и таблети, компютри. Затова трябва да направим този виртуален свят чист от агресия, да бъде сигурен и справедлив, смятат учените.

Чрез сътрудничеството на експерти и легенди в софтуера, електрониката, дизайна, роботиката и социалните мрежи, с маркетингови, космически, лазерни и нанотехнологии, подготвихме глобална ниша за значим национален експортен IT ешалон. След анализ на пропуските и ограниченията от времето на социализма до момента, сме готови да подпомогнем индустриално възраждане на България с дългосрочен синергиен ефект чрез пазарната ниша. Предпазливо проучихме потенциала на нишата чрез европейски патент, който само чрез 5 % от нашето ноу-хау запази пазарен сегмент в 36 държави за интерактивни мултисетивни комуникации. Екипът ни добре разбира, че зад кадър на подобни приложения стоят скрити  редица ангажименти, свързани с дългосрочни геостратегически баланси. Представянето на проекта пред деловите среди в България подготви разумна инфраструктурна подкрепа от институции с важни роли в пълноценното прилагане на  проекта в европейската  икономика. Учените подкпепиха и ще работят заедно проекти, за да бъдат  полезни за успешна реализация на многосетивните комуникации в полза за България, Европа и все по-етичния глобален свят. 

 

Художникът  и  изобретател  Красимир Тодоров и колегите му са забелязали, че над родния язовир „Батак” има камъни, част от древно светилище, върху които на древен език са изписани символи, наподобяващи логото на фирмата. Ето защо възниква  проект, свързан с изучаване на древни енергийни послания от България към света. Интернет мрежа на безопасния браузер Сухба, компания която объеденява хора от различни религии, националности и култури, съдейства за тяхното развитие и комуникация.

Мисията на компанията е култивиране на истински човешки ценности, свободно общуване на различни хора и нации, обединени от идеите за мир и доброта,  защита от насилие, разпространение на тероризъм. Тази компания отваря централния офис на Европа в София,  компанията решава да покажат на света, че България е носител на  мощно информационо  и енергийно поле и в квантовия, и във виртуалния, и в материалния свят, която при изследвания може да бъде разчетена като знания. Нашите древни предци ни  предават чрез познати и непознати за нас символи  ритуали и традиции чрез послания и  контакти със земни–извынземни. И тази тема ще бъде тема на  новия проект на „Сухба Европа“ с  името“Болгария, земя на мощни енергийни и контактни зони“. Апел на участниците в срещата към света е представянето на една твърде убедителна космическа алтернатива за бъдещето на планетата Земя, чието отчитане и прилагане в икономическите и социални процеси може само да бъде от полза за новите хоризонти пред България и Европа, а защо и не за целия свят.

Comments (1)

 1. Коментатор от WordPress

  Привет, това е коментар.
  Управлението, промените, редактирането и триенето на коментарите става в секция Коментари на таблото.
  Аватарите на потребителите, които коментират, идват от Gravatar.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

en_GB
bg_BG en_GB